Födémpanel

A födémpanel alkalmazása

A födémpanel alkalmazása egy régi-új építési technológia korszerű és modern felhasználása, így vált a födémpanel a födémek gyors és olcsó elkészítésének legjobb megoldásává napjainkban. Már sok évtizeddel ezelőtt is használtak hasonló vasbeton födémelemeket. A mai födémpanel azonban már nem egyszerűen csak előregyártott vasbeton tábla.

A Födémpanel alkalmazása

Fontos tudni, hogy a födémpanel belsejében kialakított kör alakú üregek legalább annyira alapvetőek a kiváló építési tulajdonságaik biztosításához, mint maga a beton, vagy az acélhuzalok.

A födémpaneleket a bennük lévő körüregek sokkal könnyebbé, de egyben stabilabbá és teherbíróbbá teszik. És bár a Kárpát-medence nem egy földrengések sújtotta térség, – bármilyen okból is következzen be egy veszélyes helyzet . Sokak számára lehet megnyugtató az érzés, hogy legalább a lakásuk födémje a végsőkig ellenáll a bajnak…

Szerencsére a födémpanel előnyei nem csak katasztrófák során lesznek nyilvánvalóak. Sőt a legjobb tulajdonságuk már a födém építésének pillanatában láthatóvá válik. Ez pedig nem más, mint az egyszerű kezelhetőség, gyorsaság és olcsóság.

Építsünk akár egy kis családi házat, néhány lakásos társast, vagy egy nagyobb ipari csarnokot – a födémpanel t egyszerűen daruval fel tudjuk emelni az elkészült falak tetejére, a végleges helyükre. Az egymás mellé helyezett födémpanel ek pedig órák alatt kész födémé állnak össze, csupán az apró közeiket kell betonnal kiönteni.

Természetesen a födémpanel használata is igényli a betonkoszorú használatát, hiszen ez olvasztja össze egy egységes szerkezetté a falakat a födémmel, és teszi az épületünket ellenállóvá a következő évtizedek természeti erőivel szemben.

Érdekes megoldás, ahogy a koszorú friss betonját engedjük befolyni a födémpanel körüregeinek végébe. Ezzel a megoldással a pallók és a koszorú ténylegesen egybeforrnak, és ez a hatás rendkívüli stabilitást kölcsönöz a födémünknek.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a födémpanel és a belőle készülő födém az egyik legbiztonságosabb, legjobb és legolcsóbb födémfajta a piacon, ezért is van egyre jobban elterjedőben a födémpanel alkalmazása.

Födém 1 nap alatt